Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2015 09:30 - Психология на македонизма-Иван Цанов
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
1



Иван Цанов написа „Психология на македонизма”

 

Асоциация на българските плувци

 

image

Генералният-секретар на Асоциацията на българските плувци Иван Цанов написа нова книга този път в областта на политическата психология – „Психология на македонизма”.  Книгата е издадена от Асоциацията на българските плувци. „Психология на македонизма” прави първи научнопопулярен опит на български език да анализира и интерпретира психологическата система на македонизма, да проследи в исторически ракурс развитието на македонистката психология, както и да предложи някои начини за психологическо противодействие срещу този антибългарски психологически феномен. Изложението е структурирано класически с увод, три глави, заключение, списък на използваната литература и Интернет източниците. Накрая се дават кратки данни за автора и съдържанието преведено на английски език. Няколко български издателства вече са проявили интерес към творбата и преговорят с автора за преиздаване на книгата във висок тираж. 

 

В първа глава се разглежда психологическата система на македонизма. Вниманието последователно се спира върху същността на македонистката психология, носителите (субектите) на този вид психология  и основните психологически похвати на македонизма. 

Втора глава е посветена на развитието на македонистката психология в хронологичен аспект. Започва се със зараждането на македонистката психология, преминава се през нейното настояще и се завършва с прогнози за евентуалното й бъдещо развитие. Трета глава се занимава с психологическото противодействие срещу македонизма. Тук в началото се обосновава необходимостта от психологическо противодействие срещу македонизма, после се говори за психологическия натиск срещу него и накрая се представят някои възможни психологически техники за противодействие срещу това уродливо явление.

 

За автора

 

Иван Цанов е роден в София през 1963 г. Бакалавър по философия (1988) и магистър по психология (1988) на СУ „Св. Кл. Охридски”. Доктор по икономика (2009). Научни интереси в областта на философията, социалната синергетика, конфликтологията, социалната психология, социалното управление, спорта. Има над 50 научни публикации в областите от научен интерес. Научен секретар на Българска асоциация на конфликтолозите. Генерален-секретар на Асоциация на българските плувци и директор на Център за плувни изследвания. Главен редактор на Интернет медията „Първи български плувен сайт”. Консултант по конфликтология и управление.     

 

 

 

Dr. Ivan Tsanov with a new book - Psychology of the macedonism...

 

Association of the Bulgarian Swimmers

 

Dr. Ivan Tsanov (Secretary-General of the Association of the Bulgarian swimmers) has written a new book – Psychology of the macedonism. The book describes psychological system of the macedonism – state political doctrine of the present Former Yugoslav Republic of Macedonia. Dr. Tsanov is a well-known Bulgarian scientist in the field of psychology, conflictology and management.    

 

 

September 25, 2009, FBSS, Sofia, Bulgaria


Тагове:   македония,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2083838
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930