Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2013 13:36 - Единственият път за народа-национална стачка за приемане исканията му внесени 01.03.2013г. в президенството
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2013 14:42


Защото геноцида е за нас-тортата за политици, олигарси и  чиновничество.Именно  хората-народ нямат представителство в партиите.Няма партия с реална  широко-социална, икономическа и философска платформа и програма.А точно обратното-има уж социална а всъщност милионерска БСП,демократична а всъщност алчно-егоистична СДС,националистическа и само такава Атака...Ако всички хора членуващи в тези и във всички партии на прехода имаха разум а не само емоции и интерес не биха ги подкрепили.Корена го няма на човека и българина-МОРАЛ и ПРОИЗВОДСТВЕН ТРУД.И сега е времето да проумеят всички къде е изхода.Излязохме от един фасаден социализъм и влязохме във фасаден капитализъм.Но съдържанието-механизми и цел е едно и също.Охолство на социалистически или капиталистически олигарси и техните маши във властта.Не,те не служат на бълг. народ а на себе си-държавата храни само себе си а не народа. Хора сами трябва да се освободят от този вид държава но как.Днес,един обикновен работещ човек от народа искренно предлагаше да се създаде инициативен комитет от доказали се експерти от всички области на живота които да влязат в листите на някоя малка регистр.партия и всички да гласуваме за тях.Това бе Игнат Раденков а защо не бе някой проф. или академик за да има стоиност предложението.Затова ли само бедният необразован Левски тръгна сам да организира народа.Раденков като всеки си има ниво но е на крачка пред останалите от общест.съвет на протестиращите от Варна защото разбира и се опитва да промени нещата на национално ниво-макар наивно като някой толстоист.Показа 60 отказа за разследване на корупция в Община-Варна от страна на окр.прокуратура-Варна свързани с усвояването на евр. фондове от който се реализират само 20% а останалите 80% се присвояват.Не може змията да разследва сама себе си.Не става и с техните жалки хитрости с някои партии-мандатоносителки.
 Ако ние обикновените хора-народ не излезем и обявим общонационална стачка за приемане исканията ни внесени на 01.03.2013г. в администрацията на президенството-то ни чака ГРАЖДАНСКА ВОЙНА НА ГЛУПАЦИ които ще гласуват на 12.05.2013г. за УБИЙЦИТЕ СИ И ЩЕ СЕ САМОИЗТРЕБЯТ СЛЕД ТОВА!Това и искат ТЕ....

Ето ги исканията:

Декларация на протестиращите: България се намира в извънредна ситуация
Внесена е на 01.03.2013г. в деловодството на президенството

/Поглед.инфо/ България се намира в извънредна ситуация.
Според чл.64, ал.2 от Конституцията на Република България това означава, че Народното събрание не може да бъде разпуснато. Този орган трябва да продължи своето функциониране под формата на Програмен кабинет, който да работи в тясно съдействие с ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ.

1. Общественият съвет трябва да бъде съставен от експерти в различни сфери, представители на браншовите организации и граждани.

2. Общественият съвет трябва да се раздели на сектори и всеки тесен специалист да отговаря за своята област на компетенции.

3. Председателят на обществения съвет се избира от неговите членове.

4. В общественият съвет могат да влизат хора, необвързани с политическите партии на прехода. Задължително досието на всеки един участник трябва да бъде обществено достъпно. Да се проведе кампания за информиране на широката общественост за кандидатите.

5. Всеки регион може да номинира свой представител за участник в Обществения съвет. Участниците в съвета не трябва да са повече от 35.

Общественият съвет се създава като проводник на гражданските цели и съществува до пълното изпълнение на приетата от него програма.

6. Общественият съвет може да бъде подпомаган от гражданите на Република България чрез вкарването на предложения по сектори. Експертите от Обществения съвет трябва да обсъдят и развият изпратените от гражданите предложения. Потокът на информация може да бъде канализиран чрез интернет платформа, която да дава възможност за селектиране на предложенията, тяхното обсъждане и гласуване от гражданите. От всеки сектор трябва да се излъчи едно предложение, което да стане тема за дискусия и развитие в Обществения съвет и Програмния кабинет.

Ние, тук присъстващите граждани от протестите, категорично заявяваме, че не сме удовлетворени от реакцията на политическата класа предвид създалата се ситуация.

За пореден път народът на България е манипулиран с цел запазване на статуквото на монополите и политическия живот на страната.

Нашите искания остават същите като досега:

Относно монополите.

Промяна на изборния закон:

1) мажоритарен вот ;

2) отзоваване на народните представители;

3) носене на съдебна отговорност;

4) 50% гражданско участие в държавните регулаторни органи КЗК, КЗП, ДКЕВР, Комисия за финансов надзор и БНБ.

Към точка 1 и 3, относно изискванията на Европейския съюз и българските граждани за реформи в съдебната система, ние разширяваме нашите искания и настояваме за отделянето на съдебната система от политическата.

Към краткосрочни мерки в полза на всички граждани, настояваме да бъдат премахнати думите „и банките” от чл.417 т.2 ГПК.

Официално обявеният от Президентството формат на Обществения съвет не отговаря на вижданията на гражданите.

Ние категорично заставаме против:

1) Председател на обществения съвет да бъде вицепремиерът;

2) Вицепремиерът като председател да определя членовете на Обществения съвет;

3) Създаването на Служебно правителство с ограничени функции, целящо запазване на статуквото.

Нямаме моралното право да останем в така конфигурираният Обществен съвет, още повече да седим на една маса с определени личности, срещу които ние се борим.

Настояваме нашите искания да се изпълнят.



Тагове:   българия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2087017
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930