Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 17:37 - Ето отново ИСКАНИЯТА НА ПРОТЕСТИРАЩИЯ НАРОД
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 2165 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Декларация на протестиращите: България се намира в извънредна ситуация
Внесена е на 01.03.2013г. в деловодството на президенството

/Поглед.инфо/ България се намира в извънредна ситуация.
Според чл.64, ал.2 от Конституцията на Република България това означава, че Народното събрание не може да бъде разпуснато. Този орган трябва да продължи своето функциониране под формата на Програмен кабинет, който да работи в тясно съдействие с ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ.

1. Общественият съвет трябва да бъде съставен от експерти в различни сфери, представители на браншовите организации и граждани.

2. Общественият съвет трябва да се раздели на сектори и всеки тесен специалист да отговаря за своята област на компетенции.

3. Председателят на обществения съвет се избира от неговите членове.

4. В общественият съвет могат да влизат хора, необвързани с политическите партии на прехода. Задължително досието на всеки един участник трябва да бъде обществено достъпно. Да се проведе кампания за информиране на широката общественост за кандидатите.

5. Всеки регион може да номинира свой представител за участник в Обществения съвет. Участниците в съвета не трябва да са повече от 35.

Общественият съвет се създава като проводник на гражданските цели и съществува до пълното изпълнение на приетата от него програма.

6. Общественият съвет може да бъде подпомаган от гражданите на Република България чрез вкарването на предложения по сектори. Експертите от Обществения съвет трябва да обсъдят и развият изпратените от гражданите предложения. Потокът на информация може да бъде канализиран чрез интернет платформа, която да дава възможност за селектиране на предложенията, тяхното обсъждане и гласуване от гражданите. От всеки сектор трябва да се излъчи едно предложение, което да стане тема за дискусия и развитие в Обществения съвет и Програмния кабинет.

Ние, тук присъстващите граждани от протестите, категорично заявяваме, че не сме удовлетворени от реакцията на политическата класа предвид създалата се ситуация.

За пореден път народът на България е манипулиран с цел запазване на статуквото на монополите и политическия живот на страната.

Нашите искания остават същите като досега:

Относно монополите.

Промяна на изборния закон:

1) мажоритарен вот ;

2) отзоваване на народните представители;

3) носене на съдебна отговорност;

4) 50% гражданско участие в държавните регулаторни органи КЗК, КЗП, ДКЕВР, Комисия за финансов надзор и БНБ.

Към точка 1 и 3, относно изискванията на Европейския съюз и българските граждани за реформи в съдебната система, ние разширяваме нашите искания и настояваме за отделянето на съдебната система от политическата.

Към краткосрочни мерки в полза на всички граждани, настояваме да бъдат премахнати думите „и банките” от чл.417 т.2 ГПК.

Официално обявеният от Президентството формат на Обществения съвет не отговаря на вижданията на гражданите.

Ние категорично заставаме против:

1) Председател на обществения съвет да бъде вицепремиерът;

2) Вицепремиерът като председател да определя членовете на Обществения съвет;

3) Създаването на Служебно правителство с ограничени функции, целящо запазване на статуквото.

Нямаме моралното право да останем в така конфигурираният Обществен съвет, още повече да седим на една маса с определени личности, срещу които ние се борим.

Настояваме нашите искания да се изпълнят.

 


Тагове:   българия,


Гласувай:
3



1. apostapostoloff - НАРОДЪТ НЕ ПРОТЕСИРА!
13.03.2013 17:59
Протесират около 100 000 неудачници и некадърници, които дори и сметките за ток не могат да си платят.

Ние, мълчаливото мнозинство, състоящо се от 7 000 000 българи, имаме НАШИТЕ искания. Ето ги: всички некадърни простаци, нехранимайковци и лумпени да вървят на майната си!
цитирай
2. comfy - Да, а сега?
13.03.2013 18:03
"Ние категорично заставаме против:

...........................

3) Създаването на Служебно правителство с ограничени функции, целящо запазване на статуквото."

Плевнелиев и помощниците му правят ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО за запазване на статуквото!! Не мога да разбера как хората не виждат това, как все още мислят че президентът ще изпълни някакво тяхно искане?!

НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО - ДОТУК! Освен, може би, едно: започнахме да се събуждаме! Когато всички ни обхване 23-годишният "махмурлук", ще има само едно единствено лечение!... Очаквам го в края на май - най-късно!

.......

к.к.
цитирай
3. kostadin - Не е зле да се прочете!
13.03.2013 22:12


12 януари, 2012 Валентин ФЪРТУНОВ

Маджарският килим на Виктор Орбан смути овчедушието на евростадото и вбеси метрополиите отсам и оттатък океана

Събитията в Унгария в последната година за първи път от доста време предизикаха по отношение на една нация небивало единодушие на запад, което само по себе си вече се явява доста сиптоматично за развиващите се в Унгария процеси. В същото време, следя с любопитство новинарския поток от последната седмица за да установя, че хилядите информации носени от големи и малки медии в крайна сметка се свеждат до два-три варианта на една и съща мантра – „тежка финансова криза, форинтът се срина с 15%, кредитният рейтинг е на ниво „кошче за боклук“ (ВВ+)“.

С други думи, моя милост, след целодневно ровене, включително и в специализирани източници, така и не можах да намеря някакво разумно обяснение на тази „много тежка финансова криза“, освен аматьорски възгласи , че Виктор Орбан бил посегнал на независимостта на Централната банка на Унгария. Нещо, което сами разбирате не би могло да бъде причина за опустошителна финансова криза и нуждата от заем от МВФ в размер на 15 – 20 милиарда евро…

Стоп! А дали не може наистина да бъде!? Дали не могат просто зверски да накажат Орбан за независимостта му, за отстоявания от него суверенитет? При положение, че продукцията на по принцип жилавата експортно-ориентирана унгарска икономика е 80% износ към пазарите на ЕС! А в тази посока, не по-малко красноречиви са изказванията и действията на унгарския министър-председател по отношение не просто на Централната банка, колкото на банките въобще. Да си припомним, че Унгария взе 20 милиарда евро през 2008 г. от МВФ. Но когато през 2010 г. на власт дойде формацията ФИДЕС на Орбан, новият премиер отхвърли продължаване на споразумението с МВФ, защото „не желаем да отдаваме икономическия си суверенитет на международните финансисти“.

Ех, уважаеми читатели, не е зле, при тоталното затъмнени на реалната информация, оттук-оттам успухме да изцедим доста солидни аргументи за да изясним произходящото. Една страна ориентирана почти изцяло към алъш-вериш с евросъюза задължително пада в кереча, в момента в който ЕС е обрулен от люта финансова чума. Когато тази страна, скандално, дори бих казал еретично отхвърля зависимостта си от международното банково чудовище и посяга на свещените крави на днешния западен либерализъм – банките, не само, че няма да й помогнат, но ще направят всичко възможно да и наврат главата в тинята, колкото се може по-надолу…

Но, ще кажете вие, защо е цялата тая галиматия? Правилно, просто трябва да започнем отначало.

С идването си на власт ФИДЕС и нейният лидер, разполагайки с убийствено квалифицирано мнозинство в парламента само да година и половина прокараха без всякакви усложнения стотици закони. Цялата тая законотворческа треска завърши с промяна на конституцията, при което повечето наблюдатели извеждат едни и същи акценти за най-важното:
- Названието Република Унгария изчезва и страната официално се нарича Унгария.
- Според новата конституция „отговорните за комунистическите престъпления“, извършени до 1989 година от ръководителите на сегашната Социалистическа партия (бивши комунисти), могат да бъдат съдени.
Религия:
- В новата конституция се въвежда изричното позоваване на „Господ“: „Господ да благослови унгарците“. В преамбюла се говори за Бог и християнството като обединяващи фактори на нацията. Критици на текста смятат, че това е дискриминационно към последователите на други религии и атеистите. В преамбюла се сливат в едно цяло политическата нация и етническата нация.
- Религиозните общности, които получават субсидии от държавата, намаляват от 300 на 14.
Избирателен закон:
- Новият закон предвижда изборите за парламент да бъдат само на един тур за 199 депутати вместо досегашните 386.
- Право на глас вече имат и унгарците, които живеят в чужбина (обвиняват Орбан за стремежи към Велика Унгария).
Управление:
- Мандатът на заемащите важни държавни постове в икономиката, правосъдието, полицията и армията се увеличава до девет или 12 години. Това означава, че евентуално ново правителство на друга политическа сила ще бъде принудено да работи с враждебно настроен държавен апарат.
Икономика и финанси:
- Законът за „финансовата стабилност“ определя в основния закон на страната единна ставка от 16% за подоходния данък.
- Създава се бюджетен съвет, в който влизат трима души, назначени от премиера, който пък ще има правомощията да налага ветото си върху проектобюджета.
- Форинтът става по конституция национална валута и поради това евентуално присъединяване на Унгария към еврото (Будапеща си е поставила тази задача на хоризонта на 2020 година) ще трябва да се одобри от две трети от депутатите.
- Данъкът върху добавената стойност (ДДС) се вдига от 25 на 27 на сто.
Общество:
- Конституцията постановява, че ембрионът е човешко същество от самото забременяване.
- Конституцията повелява, че бракът може да бъде между един мъж и една жена, изключвайки хомосексуалните бракове.
- Според закон бездомниците могат да бъдат осъдени на затвор. (част от меркитесрещу циганския паразитизъм)
Държавни медии:
- Радиото и телевизията и информационната агенция МТИ се обединяват и минават под надзора на Медиен съвет, ръководен от близък на премиера Виктор Орбан.
- На единственото опозиционно радио Клубрадио бяха отнети честотите.

Към всичко това, задължително трябва да добавим и историята с килима!

През миналата година бе ред на Унгария да председателства ЕС. Това председателство започна бурно. Не бе затихнал скандала с орбановите реформи, накърняващи според ЕК правата на медиите, когато в Европейския парламент започна друг скандал. Този път, заради килима, донесен от Унгария в дар на Съвета на Европа, по повод унгарското председателство в ЕС. Килимът не бе лош – 202 кв. метра, стойност 160 хил. евро, истинско произведение на изкуството в чиито 23 сегмента са изобразени най-важните етапи от унгарската история и т.н. Но главното е в центъра на килима – там е изобразена карта на Маджарското кралство – историческата Унгария от 1842 г. И скандалът гръмна – обвиниха Орбан във великодържавен шовинизъм и опит да се преодолее Трианон. Става дума за загробващия за маджарите договор от Трианон след Първата световна война съгласно който от победена Унгария бяха откъснати 2/3 от територията й. От икономическа гледна точка обаче, катастрофата за Унгария едва ли има аналг в Европа – унгарците губят 58% от железопътната си мрежа, 60% от шосейната, 84% от горския си ресурс, 83% от желязната си руда, 43% от обработваемата земя, 29% от въглищата и т.н.

Паралелно с килима, бе взето и правителствено решение за ускорено издаване на унгарско гражданство на 5 милиона унгарци живещи зад граница.

С две дучми, Виктор Орбан, нарита глобалистите, „забрани“ зловещия мултикултурализъм и защити унгарските национални интереси. Това са смъртните му грехове. Ех, покрай сухото, гори и мокрото, попрекали с контрола върху медиите и не само, но това според мен е по-скоро тактически ход – да си остави мегдан за маневри, когато го притиснат съвсем – да даде малко заден.

И знаете ли, кое е най-веселото в цялата тази история – мисля си, че в момента Сорос газ пикае, защото Виктор Орбан започва политическата си кариера като … соросов стипендиант в Оксфорд, в изучаване на политически науки….
***Е,какво му е лошото на това,което направи Орбан?Същото трябва да стане и у нас,а със сигурност ще го пожелаят и други страни,страдащи под желязната пета на демократична европа!А,това е вече страшно!Не за нас,за комисарите!За това е воят,за това,този смешен плач!Че хич може ли демокрация без педераси,без секти и пр.неолиберални противоестествени изгъзици!
Н.М.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2088305
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930