Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2013 12:48 - Българският бизнес само за мутри никога за нормални хора
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 1478 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Жестоки конкуренти изтръгнаха 220 черешови дръвчета от градината на айтозлия?


:
15 Януари 2013, Вторник
Автор: Бесове.Бг

Дръвчетата на 42-годишния Борис Борисов били от сортовете «Ван», «Райниер» и «Империал»



220 черешови дръвчета са били изкоренени и унищожени от овощна градина в местността "Алтън Търла" край Айтос. Едногодишните череши били от сортовете "Ван", "Райниер" и "Империал". Овощната градина е собственост на 42-годишния Борис Борисов. Айтозлията обяснил пред полицейските служители, че овошките му са унищожени в периода между 6-ти и 13-ти януари т.г. По случая е образувано досъдебно производство.

Айтоският район е известен с високата концентрация на овощни площи и фирми, които изкупуват череши и кайсии, основно за износ за Италия. Хора от бранша коментират, че унищожаването на черешите най-вероятно е дело на жестоки конкуренти, тъй като след такава загуба всеки земеделец трудно ще се възстанови финансово и вероятно ще загърби овощния бизнес.

Това не е първият акт на унищожаване на овошки в Айтоско. Припомняме, че през лятото на 2010 г. в местността „Джеляб кайряк“ бяха унищожени 250 кайсиеви дръвчета. А през декември 2009 г. 500 кайсиеви дръвчета паднаха отсечени заради спор за изоставена ловна хижа. Овощната градина била собственост на 60-годишния Ганчо Димов Ганчев, който охранявал малък язовир в местността „Погребите“, само на километър от Съдиево. Точно там се намирала и спорната постройка, в която се събирали за запои местни авджии. В дружинката понякога били засичани и полицейски началници от Айтос, които обикаляли района за отстрел на зайци, пише в."Десант". Весеблите в хижата секнали окончателно, когато собственикът на язовира – земевладелецът Динко Генчев от Българово сложил катинар на входната врата и решил да ползва помещенията за складове. „Нямаше да се стигне до такава мярка, но тези момчета, които се навъртаха тук да бракониерстват, минаха всякакви граници. През деня стрелят по каквото им падне, нощем се крият в ловната хижа и чакат да си тръгна. После излизат и хвърлят мрежи в язовира – за шаран, за толстолоб. Без разрешение, без такси, чувстват се недосегаеми и безнаказани само, защото с тях ловуват и полицаи“, казва тогава пазачът Ганчев. Той имал жесток скандал с председателя на ловната дружинка в Съдиево Злати Киров и баща му Руси Киров. Двамата мъже поставили ултиматум за постройката, която се намира само на метри от водоема. Заявили, че няма да отстъпят и ще си я вземат обратно от бизнесмена Динко Генчев.
Още тогава на пазачът му било ясно, че последствията ще ги отнеса той, защото Генчев, който му бил шеф, е в Българово и рядко се появявал на обекта си









Крадци изкорениха 80 черешови фиданки в Айтоско

Черешовата градина на кооперацията е разположена в местността "Могилата" в землището на с. Черноград

23 Януари 2013, Сряда
Автор: Флагман.БГ

Този път е пострадаха овошките на земеделска кооперация «Наша земя»

Продължава безнаказаното опустошаване на овощни градини в Айтоско. 80 черешови дръвчета са били изтръгнати с корените от градината на земеделска кооперация «Наша земя» в село Черноград.

Сигналът за кражбата е подаден лично от председателя на кооперацията. Вчера около 16,50 часа той се обадил в Районното полицейско управление в Айтос и съобщил, че около 13,00 часа на същата дата констатирал липсата на фиданките.

Черешовата градина на кооперацията е разположена в местността "Могилата" в землището на с. Черноград. Откраднатите дръвчета са от различни сортове. Кражбата е осъществена, чрез издърпване на фиданките. Общата стойност на откраднатите дръвчета възлиза на сумата от 400 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Айтос.

Припомняме, че само преди седмица неизвестни извършители изкорениха 220 череши отново в Айтоско. В браншовите среди се носи мълва, че това е работа на нови големи конкуренти в бизнеса с овощни култури



Тагове:   село труд пари,


Гласувай:
3



1. borsi - "Мафиотите са далеч от ста...
23.01.2013 13:17
"Мафиотите са далеч от стандарта за добри бизнесмени и заради това се занимават основно със строителство, изкопаеми и подобни типове бизнес, в които не са необходими сложни организационни умения. Инвестициите са в сектори, в които няма конкуренция от чужбина, технологията е на ниско ниво, а държавното финансиране голямо." - Написаното е за мафията в Италия, но колко познато звучи :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2074196
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031