Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 12:06 - Без разумно религиозно съзнание-всички сме за психиатрия и обора при животните
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 744 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.07.2012 12:16


Из дейността на ОМО "Илинден" - ПИРИН-(жалки българи-родоостъпници без памет и разум)

МЕЛНИК. ВСЕМАКЕДОНСКИ СЪБОР ПО ПОВОД 97 ГОДИНИ ОТ УБИЙСТВОТО НА ЯНЕ САНДАНСКИ

 Както и всяка година, така и тази се събраха македонци от всички дялове на Македония и от България да почетат паметта на Яне Сандански. Това стана на 22 април 2012т.. И времето бе благосклонно към събора. Поредицата дъждовни дни изведнъж бе прекъсната от прекрасно слънчево време - само за събор.
Организатори и на тазгодишния всемакедонски събор бяха ОМО „Илинден” - ПИРИН, Австралийско-македонският комитет по правата на човека, Македонското международно движение за човешки права, Дружеството на репресираните македонци в България, Традиционна македонска организация ВМРО (независима), Македонско християнско братство „Св. пророк Илия”, Културно-просветно дружество „Никола Вапцаров”, КПД „Цар Самуил”, КПД „Илинден”, вестник „Народна воля”, бюлетин „Македонски глас”.
Съборът бе открит от водещия Боян Костов Бибишков с добре подбрани слова-рецитал за Яне Сандански. С минута мълчание и падане на колене бе почетена паметта на великия син на Македония. Докато ставаше това, се изпълняваше химнът на ОМО „Илинден”-ПИРИН: „Народе македонски/ со какви идеи си ти/доста беше сабуди се/ станувай не спий ти!
Последва полагане на венци и цветя на Паметника на Яне.
Димитър Иванов от Шумен изнесе слово за революционера.
Поздрави до събора изпратиха ”Виножито” и Заедницата на македонците от Егейския дял на Македония в Битола, гости от Скопие и Радовиш от Република Македония. Прочетени бяха стихове, посветени на Македония.
На събора пяха творчески групи от Разлог, Банско, Благоевград, Гоцеделчевско. Веселбата започна с хора от фолклорна група от село Амбелес, околия Пела в Егейска Македония, които изпълниха множество македонски народни хора за голяма радост и вълнение на присъстващите. Ръководителите на групата връчиха паметна плоча и книга като спомен-подарък за ОМО „Илинден”-ПИРИН. След края на техните хора, седнали да обядват, членовете на групата, някои от които знаеха своя македонски диалект, с радост коментираха изпълненията на фолклорните групи, които участваха след тях – ето същите хора и песни, изпълнявани по същия начин. Ръководителят коментира, че те са научили хората и песните от своите баби и дядовци и са възкресили фолклора на селото.Ето защо бе толкова силно тяхното вълнение, когато слушаха и гледаха как и пиринци пеят и играят така, както предците им.
Безкрайни хора и гора от знамена се виеха и вееха край паметника на героя. Хората се веселяха. Проблеми нямаше, както винаги, когато това зависи от македонците и не се намесват неканени „гости”. Полицията нормално си вършеше работата, макар някой по неразбираеми причини да ги бе довел в ненужно голям брой – е, поне така и служителите на МВР почетоха криво-ляво и по своему убития войвода. Цивилни копои на ДАНС се опитваха безуспешно да се правят на невидими за забава на съборяните. Представители на българските медии нямаше. Нито български националисти. Последното се явява задължителна част от рецептата за успех и добро дело за всяко едно нещо в България.
Съборът започна в 11.00 часа и приключи към 15.30. Броят на присъстващите варираше между 500 и 1000 в различните моменти, защото някои идваха, други си отиваха – но всички се веселяха.

На 8 април т. г. в гр. Сандански се проведе заседание на Председателството на ОМО „Илинден”-ПИРИН. Главни теми бяха предстоящият събор в чест на Яне Сандански в Мелник и бъдещето на партията. Докладвано бе за участието на делегата на партията - Стоян Мечкаров, в Генералната асамблея на ЕФА в Холандия. Обсъдено бе предложението малцинствата в рамките на Европейския съюз, чиито езици не са официални, да поемат инициатива и да съберат подписи с искане Европейският съюз да приеме и тези малцинства да могат на своите езици да се обръщат официално към европейските институции. Идеята бе намерена за добра и полезна и заслужаваща да се подкрепи. 




 ОМО-Илинден,ДПС,Атака...с тъп национализъм се стига до клане между животни.И ако политиците-а те не искат-да осъзнаят че има нещо по-висше от родолюбието и то е разумния религиозен светоглед-пред които те-политиците ще изгубят привилетиите си и ще станат -слуги на народа.Затова да подържаме съществуващото морално невежество и те-политиците да се наслаждават на привилегиите си като -турски бейове през робството.По-добро ли е -сегашното банково и религиозно робство...А тези хорица от ОМО,ДПС,Атака-жалки пионки на политиката...Мачкат бежалостно българския народ и физически и психически-но всичко започва от главата-безумните политици без морал и духовен разум...


Тагове:   родоотстъпници,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2086462
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930