Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 11:12 - Научен светоглед-убиец на морала
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.09.2011 00:04


НЯКОЛКО ДУМИ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ЗА МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВАвтор:от блога gindev -професор,д-р на техн.науки





"В последните дни, седмици и месеци българската съдебна система е подложена на огромен натиск от страна на изпълнителната власт. Особено е активен министъра на вътрешните работи, който където седне и където стане напада съда и съдиите, обвиняваги в спъване на усилията на правителството в борбата му срещу престъпността и корупцията. Рефренът : „Ние ги хващаме, вие ги пускате” вече е станал като „алилуя”, народът е убеден, че съдът не раздава справедливост. Още малко и съдиите ще ги линчуват. Обвиняват ги ,че са подкупни.

Както винаги в критиките и обвиненията има истина, но тя е половинчата, деформирана и манипулирана.

Че юридическата култура на обществото е примитивна, е ясно. Че компетентността на правителствените чиновници е никаква – също. Че справедливостта е индивидуална, и че всеки има своя собствана справедливост, и това е ясно. Но че българите не са общество, а механичен сбор от различни индивиди, е вече тревожно.

Никой съд не се занимава с търсене на истината и с раздаване на справедливост. Това са метафори формирани от общественото съзнание чрез абстракця на целокупния обществен живот. Те произтичат от цялостната държавна уредба и от всекидневното функциониране на държавната власт. Те са дооформят от възпитание, образование, култура, изкуство, средства за масово осведомяване, цивилизационни ценности завещани от векове.

В съда не се решава кой крив, кой прав. Очевидността на един факт няма нищо общо с неговото процесуално доказване. Съдът преценява чии доводи са по-силни съгласно законите – на обвинението или на защитата и според това отсъжда. Затова везните са символът на юриспруденцията. Моралът е извън съдопроизводството, освен ако не е закрепен със закон. Морално съдеха едно време другарските съдилища. Моралният съд е опасен, защото е емоционален. Не чувства ръководят законодателя, а интересите на обществото. Каквото е обществото, такива са неговите закони, такива са и неговите съдии. И ако нещо не ни харесва в съдопроизводството, трябва да обвиняваме, на първо място, себе си.

Обществото, народът избра своите народни представители. Той постави на власт днешното правителство. Косвено, той отговаря за приетите закони и за назначаване на съдиите. Тези неща не падат от небето. Народът трябва да заяви своите претенции на висок глас и да се стреми те да бъдат чути. Не трябва да се чакат избори, трябва да се предизвикват, ако е нужно. И не трябва да ни плашат с революции – българите са твърде инертни и неспособни на решителни действия. Оказва се, че дори Симеон Дянков не е в състояние да ги мотивира за решителни действия. Не е случайно, че при протестите в съседна Гърция се издигат призиви: „По-тихо, да не събудим българите !”

Така че Цветанов не е главния виновник. Той е само илюсткрация как „човек от народа” управлява държавата – като виртуалното управление така разпространено по кръчми и кафенета..."

Следва полов виц и научния светотлед на автора е ясен-животът е прекрасен с аморална наука и безразборен секс.Но думата ми е за прекрасните научни констатации на професора-"Никой съд не се занимава с търсене на истината и с раздаване на справедливост","В съда не се решава кой крив, кой прав. Очевидността на един факт няма нищо общо с неговото процесуално доказване. Съдът преценява чии доводи са по-силни съгласно законите – на обвинението или на защитата и според това отсъжда".С тези научни констатации -спокойно крадете,изнасилвайте,убивайте,лъжете.А Вие и това правите.Моралът не бил наука-идиоти и убийци на нормалните хора.Видяхме Ви научния социализъм,сега полудяваме от научния Ви капитализъм,а науката за човека и нормалния му живот се нарича-ТОЛСТОИЗЪМ.И ако я приложим -мястото и науката и съда ще бъде според спазването на вечния непризнат -МОРАЛЕН ЗАКОН-разкрит от Христос и прочистен от глупостите в евангелията от Лев Толстой.


Тагове:   научни идиоти,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2073996
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031