Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2023 09:54 - ОСЪЗНАВА ЛИ ПУТИН ОПАСНОСТТА ОТ СЪЗДАВАНЕ ОБРАЗ НА СЛАБА РУСИЯ ?
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 880 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 14.09.2023 09:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ОСЪЗНАВА ЛИ ПУТИН ОПАСНОСТТА ОТ СЪЗДАВАНЕ ОБРАЗ НА СЛАБА РУСИЯ ?

Европейската комисия разяснява:  

От руснаците, влизащи в ЕС, европейските митници имат право да конфискуват автомобили, мобилни телефони, лаптопи, куфари, козметика, кожени изделия, полускъпоценни камъни, тоалетна хартия, шампоани, пасти за зъби, фотоапарати. Както и други стоки, чиито митнически кодове са посочени в Приложение XXI към Регламент на Съвета на ЕС от 31 юли 2014 г. № 833/2014 - „Относно ограничителните мерки във връзка с действията на Русия“.
Военно и дипломатически слаби страни от ЕС, нито една от които не е способна да води война, крадат коли, мобилни телефони и дори сапун от руснаци, посещаващи Европа като туристи. https://www.rt.com/…/582721-eu-seizure-phones-cars-russia/. Защо все още руснаците искат да бъдат туристи в ЕС, който се е съюзил със САЩ и Украйна срещу Русия, остава загадка. Въпреки че Германия, например, би била незабавно победена във война с Русия, германското правителство безопасно се чувства свободно да ограбва руснаците, които идват в Германия като туристи. Как слаба страна като Германия може да се чувства сигурна, докато ограбва руски граждани?
Може би отговорът е, че като позволи конфликтът срещу безсилна Украйна да продължи 17 месеца, Путин създаде убеждението в Европа и Съединените щати, че Русия е твърде слаба, за да рискува гнева на Запада, като спечели в Украйна. Очевидно Западът вярва в това, както виждаме ескалацията от унижение след унижение, нанасяно на Путин и Русия. Путин дори не можа да присъства на срещата на БРИКС, която той сам организираше в Южна Африка, без да бъде арестуван и предаден на Международния наказателен съд.
Очевидно е, че днес никой не се страхува от Путин и Русия.
Когато имате врагове, които не се страхуват от вас и дори ви се подиграват, можете да очаквате провокациите да станат все по-интензивни. Можете също така да разчитате на деморализиране на своите хора и вашата армия, като по този начин насърчавате врага да бъде по-агресивен. Това безпокои хоратаь предполагащи че провокациите ще доведат до по-широка, дори ядрена война.
Полковник Макгрегър, когото не можем да упрекнем в русофобия казва: „Загрижен съм, че ако не предприемете бързи действия, за да спрете това, в един момент ще изпаднете в беда. И Путин е в беда, и страната му е в беда. Така че мисля, че на това трябва да се сложи край, но не може да се сложи край на масата за преговори. Ако преминете през река Днепър и изпратите вашите танкови колони към Киев, тогава имате шанс да сложите край на това. Но дали ще стори това, не знам. "
Путин като че ли постоянно убеждава неоконсерваторите, че Русия няма сили да започне настъпление, дори срещу почти разбитата украинска армия. Наистина ли Путин иска да убеди Запада, че Русия е твърде слаба, за да се бие наистина, или че той е твърде мил и състрадателен либерал, за да бъде истински военен лидер? Би било безотговорно да се доведе Запада до такова опасно заключение. Ако Путин наистина иска да спасява животи, трябва да побърза и да спечели войната. Веднъж Путин заяви, че Русия никога повече няма да води война на своя територия, но реално го прави от февруари 2022 г. Преди дни Украйна атакува Новая Каховка и остави града без ток. Вчера атакува с дронове и Севостопол. Путин отговори на атаката само с думи. Дали Путин осъзнава, че Русия е във война?
На пресконференция на Г-20 миналата неделя руският външен министър Лавров каза: „Американците искат да ни нанесат стратегическо поражение“. Може би е крайно време, Лавров ще сподели закъснялото си осъзнаване с Путин.

Все пак тази наредба не включва например цистерните (tanks). Тоест руснаците ще могат да влизат в ЕС на танкове и митниците няма да възразява.



Гласувай:
2



1. petgrig - Мокрите сънища
14.09.2023 10:18
на идно пенсионирано ченге:)
цитирай
2. bojinkata - Много хора си поставят тези въпр...
14.09.2023 11:41
Много хора си поставят тези въпроси! И са много правилни! Очевидно Путин не е глупак! Значи той има съвсем други цели, различни от тези за доброто на Русия! Ако пък все пак е някакъв тъпанар, то всичко му е простено, по-точно поведението му е разбираемо! Нещата са много по-дълбоки - като се почне от липсата на реакция десетки години на превземането на Украйна от краварите, та до ден днешен! Той още не бил почнал, а народа страда и гине! Сега следва Армения, където пак нищо не се правеше, да се готви Казахстан! Защо още държи некадърника Шойгу, който и на децата е ясен какъв боклук е!? Започна СВО, без никаква готовност! Сега кърши ръце! Удари със скъпи ракети трансформатори, а не турбини! А бе много простотии! Та ще видим!
цитирай
3. radostinalassa - Пак си мислите, че Путин управлява Русия...
14.09.2023 19:30
Тя се управлява от комитет от колко бяха на брой бизнесмени. Интересите на много от тях са в Украйна, където имат бизнес.
цитирай
4. bojinkata - Тя се управлява от комитет от колко ...
15.09.2023 09:40
radostinalassa написа:
Тя се управлява от комитет от колко бяха на брой бизнесмени. Интересите на много от тях са в Украйна, където имат бизнес.


За това ли Шойгу е удобния алчен некадърник!? Не знам кой управлява, но перспективата на тази дълга война не е добра за народа! Путин изтощавал Запада, а Русия цъфти и връзва?
цитирай
5. krumbelosvet - Русия, обрулена от санкции, води война със САЩ. Принудена е, щото иначе смърт.
15.09.2023 19:56
Кви некадърници, кви Шойгувци.
Това, че не е капитулирала, е огромен успех.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3306938
Постинги: 970
Коментари: 3408
Гласове: 4707
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930