Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2016 14:34 - Безумието на науката и образованите
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 1051 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 06.09.2016 14:56


Не, те не са хора, те са изцяло от ум и материя без капка разум.А човек-означава преди всичко-РАЗУМ И МИЛОСТ съединени в думата ЛЮБОВ.Но къде в науката и в образованието по тази наука-има ЛЮБОВ.Напротив, любовта се отрича и се премълчава а се издига в култ-ума-интелект и животинските инстинкти на плътта.Това е и днешния плод на тази наука и образование-задоволени плътски и умственно НЕЧОВЕЦИ с животинско желание за живот в лукс и наслади.Този лукс и наслади не ги получават след личен труд а единственно чрез ЕКСПЛОАТАЦИЯТА на необразованите подобия на хора-работници и селяни.Тези натоварени до оскотяване подобия на човеци неистово желаят да се ползват от БЛАГАТА на ОБРАЗОВАНИТЕ-лукс и наслади и са изгубили всичко духовно от непосилния монотонен тежък физически труд и разврата.Така, че всъщност няма хора а има задоволени скучаещи образовани и техните роби-необразованите.Животът е само безсмислен труд за тях и разплод за удоволствие-толкова.Какъв разум и милост и личен нужен труд-какъв ДУХ и БОГ-ние сме животни и само животни-едни умни и образовани а други прости и необразовани.Живеем за удоволствие и разплод.И науката стимулира тази философия на животни и образованието също.А изкуството-естетика и еротика, няма капка морал и критика на животинската естетика и еротика.Каквото искат-това получават.А всички истински човеци като ХРИСТОС, ТОЛСТОЙ, ГАНДИ са за боклука и са там от векове...
Безумието не спира -няма край и безсмислие е този ЖИВОТИНСКИ ЖИВОТ изграден от науката и образованите...Безсмислен всякакъв труд само за пари, някакви банки и мутри, военни, полицаи, чиновници, артисти, съдии, адвокати, всички яхнали необразованите хора и си живеят животински.Как да не крещиш-не сте маймуни и паразити-как може да живеете от чужд труд на жалки отрудени работници които непрестанно работят за ВАС-образовани УБИЙЦИ НА ДУХОВНОТО В ЧОВЕКА.




Тагове:   Толстой,


Гласувай:
1



1. krumbelosvet - Значи, образованите са лошите. Невежите толстоисти са добрите.
18.09.2016 12:56
Но Толстой е образован и как ще го разбере необразованият? Той ЩЕ СИ МИСЛИ, че е разбрал.
Омразата към образованите е основана на невежество и си е МРАКОБЕСИЕ. Дарвин е вярващ християнин - прочетете поне само заключителните изречения от "Произход на видовете". БЕЗДУХОВНИ И БЕЗЧОВЕЧНИ могат да са както "образовани", така и необразовани хора. Слагам тук кавичките, защото ИСТИНСКОТО образование води да човеколюбие и духовност, а не до консуматорско мислене.
цитирай
2. tolstoist - "ИСТИНСКО образование" изисква да работиш и ФИЗИЧЕСКИ ТРУД
18.09.2016 15:57
Защото Вашето светско и лъжерелигиозно образование Ви учат и Ви предоставят привилегията да не се ПОТИТЕ за хляба си и покрива си.А за да ги има-оскотявате от труд работниците и селяните.Знанията не Ви освобождават от изсконния физически труд-но Ви е удобно да ПАРАЗИТИРАТЕ...Слепили сте-погледнете оскотелите от труд работници и селяни, които работят за Вашия хляб-като Вас ли са доволни, костюмирани, в джипове и се развличат във фитнес-залите.Безумието и ЖЕСТОКОСТТА ВИ Е -безгранична...
цитирай
3. krumbelosvet - Още като студент работех хамалин на Сточна гара.
19.09.2016 13:02
Веднъж след работно време трима студенти се заехме да разтоварим 50-тонен вагон със захар в 70-килограмови чували. От вагона в камион и от камиона - на клиента. Тогава за първи път потта проби през веждите и ми влезе в очите. На всички студентски бриади съм работил от сърце за България. Преди да ме приемат да уча, работих една година като шлосер-монтьор. Там не съм се потил, но се случваше с часове да шмиргеля порцеланови изолатори и да гълтам фин прах. Работил съм и като прост миньор в урановата мина в Сеславци. Там ме оперираха от липома, след като се бях нагълтар с газ радон и азотни окиси. И накрая, 12 години зареждах и ремонтирах становете в тъкачен цех, работа ту тежко-физическа, ту главоболна, при скрити повреди, но винаги на нечовешки шум, който се отрази на слуха ми. Стигнахме до най-важното, КОЕТО ВИЕ НЯМА КАК ДА ЗНАЕТЕ.
Най-тежката работа в живота ми беше УЧЕНЕТО в МЕИ, и доста по-късно - ръководната работа в завод. Вие сте от малкото хора, слава Богу, които си мислят, че който не се поти не работи.
Като инженер получавах по-малко пари от много работници, а като млад инженер - 110 лв. Работникът който работеше на машина конструирана от мене, получаваше 300 лева и закусваше салам, а аз - вафличка. НО НЕ НАМРАЗИХ РАБОТНИЦИТЕ!!! Първо, знаех защо държавата е принудена да им плаща повече, отколкото на мене, и второ, виждах че държавата и обществото вървят напред и ще дойде и моят ред.
ИМАМ И ДРУГО ВАЖНО НАБЛЮДЕНИЕ, Забравих да кажа, че през цялата 1987г. работих на тежките преси в Хладилния Завод "Антон Иванов". Работа тежка, шумна, опасна (бъх свидетел на две сплесквания на ръце) и мръсна - не можеше без къпане и пране на престилката след работа. Там забелязах, че когато дойдат на помощ ученици, се размотават, а когато дойдат бъдещи инженери, работят като на свое, на пълен работен ден. Такива работи. Разбирам озлоблението Ви, но АДРЕСА СТЕ СБЪРКАЛИ. Поздрави от дядо Красимир.
ПП: Забравих интересна работа. Веднъж на Сточна гара докараха румънски сажди за Лакпром. Хамалите отказаха да разтоварват. Съгласихме се двама гладни студенти, за по 20лв. премия, много пари тогава. Дадоха ни стари дрехи и обявки, защото след такава работа се хвърлят. Вечерта се изкъпахме, но не забелязахме на олющените огледала, че имаме търки черни линии под и над очите, като грим. Гледам в тролея, че хората ме гледат особено, но от умора не се замислям. Вкъщи видях "грима", но не се миеше и три дни не ходих на лекции. Едва ли вие можете да се похвалите с такива трудови подвизи. Слава Богу, не съм ставал директор, защото тези които познавам, умряха млади. Сигурно и аз щях да си отида млад, защото сърцето ми вече се бунтуваше, но ЧУДО! СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА ТЕЖКА И МРЪСНА РАБОТА В "АНТОН ИВАНОВ", изведнъж забелязах, че сърцето ми вече не създава проблеми. Да, сърцето има нужда от физическа активност И СЕ УВРЕЖДА ОТ СТРЕС. Да знаете, че не е лесно да се грижиш за производството при постоянни ту повреди, ту лоши материали, ту липсващи комплектовки...
цитирай
4. tolstoist - Дядо Красимире, ако не бяхте инженер, а човек търсещ истината за човека и живота
19.09.2016 15:42
напълно щяхте да подкрепите не мен, а Толстой, който не е образован, а е самоук, но той е изказал същото становище.Ами ако нямахте този остър ум, а се запитвахте-кой съм и защо да стана инженер а не разумен човек отричаш експлоатацията на технократите, отричаш безумната техническа цивилизация убиваща физически работниците а психически-такива като Вас-инженери то с Вас може да се разговаря и да се борим за нова система за духовния разумен човек а не за циничния, развратен и крадлив егоист ИНТЕЛИГЕНТ с висше образование който не осъзнава безмисления си живот и техническо знание на фона на ЖИВОТИНСКИЯ и НАСИЛСТВЕН ФИНАНСОВ БЕЗУМЕН СВЯТ.
цитирай
5. krumbelosvet - Не съм броил колко пъти съм чел "Война и мир".
02.10.2016 16:21
Била ми е настолна книга с години. В знаменития Епилог, Толстой СЕ ДОБЛИЖАВА до науката за управлението, Кибернетиката, но не я достига. Разсъжденията му по темаъа са безпомощни и безполезни, и накрая е принуден да прибегне до Бога, като обяснение.на всичко...
Този гений на прозата, този ясновидец на човешката душа, има всеизвестни груби грешки и в теорията, и в практиката. Например, отрича ролята на технологиите във.войната. И не само там.
За повече от век след смъртта му, човешкото знание е достигнало много пъти повече, отколкото за всеки друг век.
Позната ми е враждебността към образованите. Между тях, аз ли ме знам, има и уж образовани, и направо недостойни хора. А между необразованите? Вие ще кажете, макар, че и аз знам.
Много ми е лесно да си представя, до къде можех да стигна умствено и духовно без СИСТЕМНО образование, без контакта с най-великите достижения на човешкия ум и дух. АЗ ЗНАМ КАКВО Е ДА СИ НЕОБРАЗОВАН. А много години труд е нужен, за да се разбере - какво е да си образован.
цитирай
6. krumbelosvet - ПП:
02.10.2016 16:23
Защо мислите, че един онженер НЕ ТЪРСИ истината?
И, понеже не само вие мислите инженера за сухар, фа добавя, че като дете съм пял в детския хор "Бодра смяна", а после до 11-ти клас бях в драмсъстава на Пионерския дворец, където дбр години играх глсвните роли, а набора Ламбо - второсъепенни.(В интерес на истината, той още тогава си неше артист, а аж - само глас, идеален за положителни герои, което не е.трудно)
И накрая, имам четири деца (от два брака) и седем внуци.И децата ми от двата бракс се разбират чудесно, да чукна на дърво.
Защо ви пиша? мисля си, че един умен и добър човек е попаднал на грешната пътека.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2074313
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031