Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 21:41 - Книга за мутренската бизнес групировка"Тим"
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 3046 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мнение на Димитър Кунев -националист и русофил от Варна                                                                                                                              Днес прочетох книгата на своята кръстница /не в мафиотски, а в семеен смисъл/ Невяна Троянска "ТИМ - отборът, който превзе България"

НА ЕДИН ДЪХ.

Като прибавя, че знам повечето от нещата, скрупульозно хронокирани и изказани с уютен усет от журналистката от в. "Труд", книгата пак прочетох лесно, написаното е четивно. По-важното е, че изпитах удоволствието - да видя редове, написани от смел човек, от жена с духовната сила на мъжествена личност, жена - иначе нежна, но по флегматично умен начин и не на последно място - ХРАБРА! Да прибавим - и къртовската работа на Юлия Кунева, подопечната кримирепортерка и редакторка във в. "Труд"!!!!

Защото, както Троянска цитира в книгата си един от варненските прокурори: "За ТИМ ли - нали знаеш, за тях или добро, или нищо!"

А Невяна си е разрешила да каже почти всичко, особено за "първия им милион", за скандалните им сделки с "Химимпорт", летищата, Алея Първа, за понеслите тежки побои, вероятно от тях, за нескритата суета - архитектурна и мъжка на Марин Митев - негласният шеф не само на ТИМ, но и на между 7 и 8 млрд Евро активи, вече не само в България. Най-силната фирма, в пъти по-силна от ВИС, СИК и пр с шефове в небитието.

Всъщност, не само заради делото за 39 000 лв, което ТИМ завеждат срещу нея, а заради целия ИМ образ и съдържание, г-жа Троянска-Димитрова има огромна заслуга за написване на най-новата история на Варна. Защото досега никой, дори полицейските досиета не съдържат

ТАКА ЦЯЛОСТНА и систематизирана информация за империята на Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев

- с чиито първи букви на собствените им имена е назована групировката. На места читателят се колебае: Дали пък книгата не е написана, за да ги похвали?; на други - Дали пък не иска да разобличи "на ръба" извършените от тях съмнителни, меко казано сделки?

Отговорът, най-умно и като журналист-писател авторката е оставила на читателя. Някои - ще се възхитят на великия /думата е абсолютно точна/ възход на Марин, Иво и Тихо, други - ще поискат веднагашното им втикване в затвора. Първото - лично за нас не е познато и характерно, второто - в демокрацията дал Бог адвокати - никой от "владетелите" няма да влезе в изправителна институция.

Разликата между всички останали убити и не така убити супередри бизнесмени в България и ТИМ-аджиите е, че те не влязоха, не влизат и надали ще влязат в центъра на медийното пространство. Неслучайно, почти не може да намерите снимки на Марин Митев, варненските медийни фотографи са ми признавали, че са ходили на събитие неведнъж, само да снемат Великия, но не са го виждали.

Успехът на ТИМ, е успехът на невидимите - неуловимите. Късмет - да, ни казва и Троянска, но е нужно и спортен дух и желязна армейска дисциплина. + информация и да дадеш на подходящия бюрократ подходящата пачка. Или пръчка? Резултатът - стотици фирми, с активи, по наши изчисления между 6,5 до 7,5 млрд Евро. И огромен отбор-ТИМ - като се почне от "охранителите" - немалко от тях техни колеги супер"тюлени" от секретното по Живково време поделение "Тихина" - до примавера адвокати, прокурори, депутати, министри и ... нагоре!

Прочетете сами книгата /първият тираж от 2000 вече е изцяло изкупен, ние четем от втория 2000-ен тираж/, знаещите - да се убедят, незапознатите - да поразберат. Премълчаното? Невяна си знае! Но знаем, че я чака славата на вещ хроникьор.


Толстоист:Ще добавя личните си впечатления от "Тим"-Когато им се предостави Македонския дом във Варна като дарение от мак.дружество на измислена тяхна фондация то мутрите бяха на входа и не допущаха "пиле да прехвръкне"-бях блъскан жестоко и псуван от мутра при опит да влеза в Мак.дом.Тяхна банка е на метри от блока във Варна в който живея-и целият тротоар пред банката е зает от луксозни возила и бронирани микробуси.Има само метър който не може да поеме потока от хора но НИКОЙ не протестира а спира и изчаква отсрешния.Протестирах-и отговора бе-кой си ти-и псувня.Всяка сутрин виждам охранени мъже  да чакат поредната порция пари- ХАРТИЙКИ и не се трудят...Няма полиция,няма Община,няма граждани-всички милеем за тялото и живота си -както през турското робство.






Гласувай:
4



1. valsodar - Работих осем години в една от тех...
28.05.2011 21:50
Работих осем години в една от техните фирми, военната школовка си им личи в начина на мислене и модел на поведение спрямо служителите - Мотото им бе "Няма незаменими хора", което поне за мен ми говори зле в посока мениджмънт :)))
цитирай
2. анонимен - Даааа...
28.05.2011 22:11
Това са ви шефовете.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2073898
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031