Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2010 19:29 - Да сме наясно
Автор: tolstoist Категория: Политика   
Прочетен: 947 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.11.2010 20:12


Кой, кой е-започвам от директора на руската Ясна поляна-Владимир Толстой-"Я не люблю Толстого назидательного. Я очень люблю его лирические вещи – «Казаки», «Детство. Отрочество. Юность». Очень люблю большие романы. Но всегда я себя чувствовал неловко, когда наталкивался на какие-то прописные истины, было такое ощущение, что меня заставляют, а я не очень люблю, когда меня заставляют"(в-к "Комсомолска правда-22.11.10г.)Когато не обичаш религиозния Толстой какво правиш в дома му-слугуваш на насилието и рублите и мачкаш домакина.
Павел Басински-великият писател на "Бягство от рая"-Подигравка с идейте и личността на религиозния Толстой.Ако за него атеиста-описател живота тук е рай когато нямаш съвест и морал-за Толстой тук е ад защото ги има.А това че е малко дете според Басински-това означава че Басински е мъртва душа и насилието и ползването посредством парите на чужд труд не му прави впечатление а е "обективна даденост".
Бойко Ламбовски-Д а говори за държавата а защо не каже мнението на Толстой за изкуството и поетите.Да кажа ли че са най-безполезните дейности-бягство от истинските проблеми и техния корен-бездуховната обществена система от Рим до сега-Вашингтон и Москва.
А за великото мнение на теософи и всякакни езотерици че Толстой е неосъзнат теософ.Само че той знае границата на познанието на духовното а те преминават отвъд разума където нямат основа за познанието си.
А за тези хора които наричат толстоизма -ненасилие към всичко включително и бълхите-Толстой отговаря че на първо място е човека и след това животните и екологията.Защото разумния човек пази нужните и полезни животни а вредните на човека -там където им е мястото.Няма благоволение пред живота а има пред духовното в човека.Швайцер и Ганди имат от Толстой но не са толстоисти.На Ганди му пречи патриотизма.
Това че са се впрягали вместо животни-не е вярно а ако е имало еденици това е техен избор не на Толстой и истинския толстоизъм.Имало е направление-"Ръчен труд" но това е избор на една група.
Толстоизма е духовен светоглед стъпил на морала.Прави каквото трябва пък да става каквото ще.Той е практика не молитва.Затова е толкова ненавиждан от злите хора-служители на насилието и врагове на личния труд и морала.Но Бог вижда и ...убива винаги праведните.Затова тях ги няма-те са там където им е мястото-при разумния Бог.Тук са любителите на животинското и естетичното-те отхвърлят морала и си живеят добре с образованието си а работниците и селяните ги хранят-неприятно но истина...която никой не признава...


Тагове:   наясно,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tolstoist
Категория: Политика
Прочетен: 2086359
Постинги: 1631
Коментари: 412
Гласове: 1176
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930